menu
Word Lid
Borsbeeks bestuur wijst inspraak burgers over fusie af
Het Borsbeek gemeentebestuur weigert om een volksraadpleging te laten organiseren over de geplande fusie met Antwerpen. Het Vlaams Belang reageert verbolgen. “Het gemeentebestuur kon maandag de verzamelde actievoerders die inspraak eisten, niet onder ogen komen en het gemeentebestuur durft evenzeer niet hun kiezers onder ogen te komen aan de stembus.” De partij laat echter weten het hier niet bij te laten en wil nu zelf een referendum afdwingen.

Een twintig Borsbekenaars hebben maandag voor aanvang van de gemeenteraad actie gevoerd aan het gemeentehuis. Dit deden ze om hun vraag voor een referendum rond de geplande fusie met Antwerpen kracht bij te zetten. Op de gemeenteraad had het Vlaams Belang namelijk een punt op de agenda gezet om het volk zich te laten uitspreken over de fusie met Antwerpen. Opmerkelijk: Borsbeeks burgemeester Dis Van Berckelaer en zijn schepenen kwamen de actievoerders liever niet onder de ogen en hebben beslist om de ingang achteraan te gebruiken om zo de raadzaal binnen te komen.

Na de interpellatie van raadslid Christiaan Grietens (Vlaams Belang) gaf burgemeester Van Berckelaer toe dat er geen gesprekken met andere gemeenten geweest zijn en dat hij reeds enkele maanden met de stad Antwerpen in onderhandeling is voor de fusie. De uitgelokte stemming van Vlaams Belang viel niet in goede aarde bij de burgemeester en alle andere raadsleden stemden tegen een volksraadpleging.

“Blijkbaar wil de burgemeester de stem van de Borsbekenaar niet kennen over deze fusie”
, aldus Grietens. “En dat hoeft niet te verbazen, want hij heeft schrik. Onze partij komt tussen de mensen en wij horen dat lang niet iedereen staat te springen voor de fusie met Antwerpen! Daarom zullen wij dan ook een referendum trachten af te dwingen via handtekeningverzameling. Want wij geven ons niet gewonnen, we gaan er alles aan doen om deze fusie en import van grootstedelijke problemen in Borsbeek te voorkomen!”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF