menu
Word Lid
Vlaams Belang plaatst billboards in Borsbeek tegen fusie met Antwerpen

Het Vlaams Belang heeft in Borsbeek twee billboards geplaatst tegen de mogelijke fusie van de gemeente met Antwerpen. De partij roept de Borsbekenaren op om tijdens het referendum over de fusie op 24 september massaal tegen de fusie te stemmen. “We willen een duidelijk signaal zenden aan het gemeentebestuur van Borsbeek en het stadsbestuur van Antwerpen”, zegt gemeenteraadslid Christiaan Grietens (Vlaams Belang). “De mensen willen deze opgedrongen fusie niet.”

De twee billboards zijn terug te vinden in de Robianostraat en de Frans Beirenslaan. Op de billboards prijkt de boodschap ‘Fusie? Nee!’. De partij wil daarmee de Borsbekenaren massaal naar de stembus krijgen tijdens het referendum over de fusie eind deze maand. “Het referendum is jammer genoeg niet bindend, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het een uitstekend resultaat voor de autonomie van Borsbeek wordt”, zegt Grietens. “We moeten ervoor zorgen dat het resultaat zo overweldigend is dat het gemeentebestuur eenvoudigweg niet meer kan doorzetten met deze fusie.”

“We moeten ervoor zorgen dat het resultaat zo overweldigend is dat gemeentebestuur eenvoudigweg niet meer kan doorzetten met deze fusie”

In december zullen de gemeenteraden van Borsbeek en Antwerpen vervolgens definitief beslissen of die fusie er al dan niet komt. Het Vlaams Belang verzet zich al langer tegen de fusie en hekelt wat het de “expansiedrift” van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) noemt. “De Wever wil Borsbeek enkel aanhechten omdat Antwerpen dan 50 miljoen euro incasseert van de Vlaamse overheid”, zegt Borsbekenaar en Vlaams Belanger Alfi Vervloet. “We willen hier in Borsbeek de grootstedelijke problemen uit Antwerpen niet importeren. Borsbeek moet Borsbeek blijven!”

Vlaams Belang Borsbeek

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF